CV dirigent

Wat vind je op deze pagina?
Geen koor zonder leider, de dirigent. Wil je weten wie dat is en wat hij zoal op muziekgebied heeft gedaan, lees dan deze pagina.

De dirigent van het Pauluskoor is Bert van der Meer. Zijn passie is muziek. Op zijn 7e jaar ging hij naar orgelles. Zijn orgelleraren waren: Juul Dieteweg, Aad van der Meer, Aart Bergwerff, Wieger Mandemaker en zijn huidige leraar is Ben Middeldorp. Inmiddels heeft hij in diverse plaatsen op grote orgels gespeeld, zoals de Grote Kerk in Tiel, Den Haag, Stolwijk, Rotterdam, Koudem, Putten, Naaldwijk, Monster en Vlaardingen. Vanaf zijn 7e jaar speelde hij ook in het jeugd orkest van Sursum Corda als percussionist en drummer. Daarna als allround slagwerker in het hoofdorkest van Sursum Corda. Na tien jaar maakte Bert de overstap naar de Harmonie van Wilton Feyenoord.
Toen Bert 22 jaar was is hij gaan zingen bij kamerkoor Animato als tenor. Na tien jaar heeft hij zich aangesloten bij het koor Gaudiamus uit Berkel en Rodenrijs. Bert heeft grote werken gezongen zoals het requiem van Mozart, de Johannes Passion, de Mattheüs Passion, het Weihnachtsoratorium e.d. Het hoogtepunt van zijn zangcarrière tot nu toe is het kerstconcert met Tom Parker in Den Haag. Zijn huidige zangdocente is Anja Brands. Verder speelt Bert slagwerk in de Vlaardingse band Kaya. Vanaf 2009 is Bert dirigent/muziek-coach van het Pauluskoor, waarvan hij zelf zegt dat het een prachtig koor is met geweldige mensen.